Nová právní úprava v oblasti ochrany bankovního klienta jako spotřebitele - Jahodová, Iva (2012)
Diplomová práce se zabývá novou úpravou ochrany bankovního klienta jako spotřebitele v právním řádu České republiky a zhodnocením úrovně nastavené regulace. Práce poskytuje komplexní pohled na jednotlivé oblasti ochrany spotřebitele v rámci komerčního bankovnictví, které prošly v několika posledních letech významnými proměnami -- spotřebitelský úvěr, platební styk, pojištění pohledávek z vkladů a finanční arbitr. Jednotlivé oblasti ochrany spotřebitele jsou doplněny o výsledky průzkumů ohledně finanční gramotnosti spotřebitelů, o zhodnocení případných dopadů na spotřebitele a bankovní instituci, dále jsou doplněny i o možný vývoj v dané oblasti.