Nová právní úprava v oblasti ochrany bankovního klienta jako spotřebitele - Jahodová, Iva; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Prokop, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce se zabývá novou úpravou ochrany bankovního klienta jako spotřebitele v právním řádu České republiky a zhodnocením úrovně nastavené regulace. Práce poskytuje komplexní pohled na jednotlivé oblasti ochrany spotřebitele v rámci komerčního bankovnictví, které prošly v několika posledních letech významnými proměnami -- spotřebitelský úvěr, platební styk, pojištění pohledávek z vkladů a finanční arbitr. Jednotlivé oblasti ochrany spotřebitele jsou doplněny o výsledky průzkumů ohledně finanční gramotnosti spotřebitelů, o zhodnocení případných dopadů na spotřebitele a bankovní instituci, dále jsou doplněny i o možný vývoj v dané oblasti.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses