Mzdová politika České pošty - Kouklík, Michal (2011)
Bakalářská práce se zabývá analýzou systému odměňování zaměstnanců v podniku Česká pošta, s. p.. Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části je vymezena podstata odměňování zaměstnanců včetně vysvětlení vztahu mezi odměňováním zaměstnanců, hodnocením práce a hodnocením zaměstnanců. V praktické části jsou shrnuty výsledky analýzy změn systému odměňování zaměstnanců a navržení dalších zlepšení systému odměňování zaměstnanců. Informace k problematice jsou čerpány především z podnikových interních materiálů a z provedeného dotazníkového šetření, kterého se účastnili vedoucí zaměstnanci podniku Česká pošta, s. p.. Bylo zjištěno, že současný systém odměňování zaměstnanců, podle názoru vedoucích zaměstnanců, vedl ke zlepšení chování a zvýšenému pracovnímu výkonu podřízených zaměstnanců. Současný systém odměňování doprovází větší nespokojenost podřízených zaměstnanců, zatímco vedoucí zaměstnanci by uvítali ještě více razantní změny.