Analýza cieľových skupín a komunikácie značky Mercedes-Benz na trhu osobných vozidiel v ČR - Dudinská, Daniela (2011)
Cieľom práce je identifikovať slabé stránky, hrozby a príležitosti vo vyvíjaných marketingových aktivitách značky Mercedes-Benz v ČR a navrhnúť spôsoby, ako inovovať komunikáciu firmy so súčasnými, ale i potenciálnymi cieľovými skupinami. Teoretická časť práce približuje základné poznatky z oblasti brand managementu, nákupného chovania spotrebiteľov, výskumu trhu a marketingovej komunikácie. Praktická časť práce v úvode predstavuje spoločnosť Daimler AG, jej historický vývoj, súčasné aktivity, štruktúru brand portfólia a konkurenciu značky Mercedes-Benz. Po stručnom predstavení materskej spoločnosti nasleduje charakteristika českého zastúpenia značky Mercedes-Benz, positioningu, identity a image značky v ČR. Nosnou kapitolou praktickej časti práce je analýza, rozdelená na analýzu cieľových skupín a analýzu marketinovej komunikácie značky Mercedes-Benz v ČR v roku 2011. Naväzujúca kapitola obsahuje doporučenia, formulované na základe výsledkov analýzy. Tieto doporučenia sa vzťahujú k optimalizácii marketingových aktivít spoločnosti Mercedes-Benz ČR s ohľadom na cieľové skupiny a plánované obchodné aktivity firmy v budúcom období.