Motivace pracovníků ve firmě SMP CZ - Kolář, Jan (2011)
Cílem diplomové práce je analýza motivačního systému společnosti SMP CZ. První část určuje způsob výzkumu a rozebírá použité metody. V druhé části jsou obsažena teoretická východiska nezbytná pro porozumění problematiky motivace. Jsou zde vysvětleny základní pojmy, souvislosti motivace a výkonu, vybrané teorie pracovního jednání a stimulační prostředky ovlivňující motivaci a pracovní spokojenost. Nejrozsáhlejší část práce je věnována empirickému výzkumu pracovní spokojenosti zaměstnanců společnosti SMP CZ. Na základě výsledků jsou stanovena možná řešení problémových oblastí a doporučení do budoucna.