Analýza možností vstupu českých investorov na nikaragujský trh - Kožárová, Katarína; Turnerová, Lenka, 1957-; Drozen, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
V súčasnej dobe presýtenosti trhov by každá správna firma, ktorá nechce obmedziť svoje pôsobenie len na domáci trh mala rozmýšľať o zahraničných trhoch a rozhodnúť sa kam expandovať. O niektorých krajinách je informácii viac, o iných zas pomenej. Nikaragua patrí do tej druhej skupiny a táto práca by mala uľahčiť rozhodnutie o vstupe či upriamiť pozornosť na nikaragujský trh. Práca je rozdelená do 5 hlavných celkov -- všeobecné informácie o krajine a jej obyvateľoch, druhá kapitola poskytuje informácie o ekonomike a finančnej situácii krajiny, tretia a štvrtá kapitola sa zas venujú zvláštnostiam v kultúre a obchodovaní s Nikaraguou. Posledná kapitola ukazuje 3 rôzne druhy analýz trhu, ktoré sú zároveň aj aplikované na Nikaraguu.
Vedoucí práce: Lenka Turnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses