Posouzení validity využití Assessment center - Vranka, Marek, 1988- (2011)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá vývojem a aplikací konceptu assessment center (AC), především v kontextu výběru zaměstnanců. V souladu s vytyčenými cíli se práce pokouší: 1. zmapovat současné způsoby realizace AC v praxi, 2. ověřit účelnost používání AC jako metody selekce zaměstnanců a 3. sumarizovat výsledky aktuálních studií zaměřených na AC a přispět tak k jejich zavedení do praxe. Práce aplikuje metodu kritické rešerše odborné literatury a přehledové studie a vychází z rozsáhlého přehledu aktuálních analytických a meta-analytických zdrojů z amerického i evropského prostředí. V závěru jsou sumarizovány nejnovější poznatky a doporučení ohledně praktického využívání techniky AC.