Teorie grafů - alternativní způsob řešení vybraných úloh LP - Hrabovská, Michaela; Šindelářová, Irena; Chýna, Vladislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce se zabývá ukázkou alternativního způsobu řešení vybraných úloh lineárního programování pomocí teorie grafů. Tyto alternativní způsoby jsou nejen teoreticky vysvětleny, ale také objasněny na praktických příkladech. Pro srovnání je v textu uveden i teoretický popis a praktické řešení vybraných úloh pomocí lineárního programování. V úvodní části práce se krátce pojednává o teorii operačního výzkumu. Vybranými úlohami jsou: úloha batohu, dopravní problém, přiřazovací problém.
Vedoucí práce: Irena Šindelářová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses