Oceňovanie Vodafone a.s. - Kivader, Dušan (2011)
Práca si kladie za cieľ oceniť podnik pomocou niekoľkých metód ocenenia podniku a po úvahe vybrať hodnotu telekomunikačnej spoločnosti Vodafone a.s.. Hodnota podniku bude slúžiť ako podklad pre stanovenie ceny v prípade, že bude Vodafone a.s. ponúknutý k predaji v januári 2012. V práci budú porovnané spôsoby výpočtu nákladov na vlastný kapitál, a to pomocou stavebnicového modelu a modelu CAPM. Práca obsahuje krátku úvahu o vhodnosti aplikácie prémie za riziko krajiny v modeli CAPM. Po uskutočnení makroekonomickej, odvetvovej a finančnej analýzy je v diplomovej práci vypracovaný finančný plán, ktorý slúži ako podklad pre aplikáciu diskontovaných oceňovacích metód. Pri stanovovaní hodnoty podniku sú použité metódy DCF FCFF, DCF EVA, účtová hodnota.