Predikce finanční situace podniku TOS Varnsdorf, a.s. - Pištěková, Klára (2012)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnotit současnou finanční situaci podniku TOS Varnsdorf, a.s. a predikovat další finanční vývoj podniku s využitím výstupů finanční analýzy a hodnocení bonitních a bankrotních modelů včetně jednoho ratingového modelu. Metodická část obsahuje teoretické vymezení použitých metod finanční analýzy a bonitních a bankrotních modelů. Praktická část zahrnuje základní popis podniku a aplikaci vybraných ukazatelů finanční analýzy (ukazatele rentability, likvidity, aktivity, zadluženosti, produktivity práce, ekonomická přidaná hodnota), vybraných osmi bonitních a bankrotních modelů a jednoho ratingového modelu. Závěrečná část obsahuje ex post zhodnocení finanční situace podniku a predikci finanční situace na základě výsledků modelů.