Predikce finanční situace podniku TOS Varnsdorf, a.s. - Pištěková, Klára; Špička, Jindřich, 1981-; Rýdl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnotit současnou finanční situaci podniku TOS Varnsdorf, a.s. a predikovat další finanční vývoj podniku s využitím výstupů finanční analýzy a hodnocení bonitních a bankrotních modelů včetně jednoho ratingového modelu. Metodická část obsahuje teoretické vymezení použitých metod finanční analýzy a bonitních a bankrotních modelů. Praktická část zahrnuje základní popis podniku a aplikaci vybraných ukazatelů finanční analýzy (ukazatele rentability, likvidity, aktivity, zadluženosti, produktivity práce, ekonomická přidaná hodnota), vybraných osmi bonitních a bankrotních modelů a jednoho ratingového modelu. Závěrečná část obsahuje ex post zhodnocení finanční situace podniku a predikci finanční situace na základě výsledků modelů.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses