Analýza trhu Business Intelligence - Hlava, Ondřej; Matuštík, Ondřej; Nebřenský, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cílem této bakalářské práce je nalezení vhodného Business Intelligence řešení pro malé a střední podniky, na základě analýzy trhu těchto řešení. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. První část je zaměřena na vymezení pojmu Business Intelligence, jeho historického vývoje, vysvětlení základních principů a hlavních komponent Business Intelligence. Druhá část je věnována představení hlavních hráčů, jak na poli placených řešení, tak na poli open source řešení, dále vymezení kritérií pro výběr vhodného BI řešení pro malé a střední podniky a porovnání vybraných produktů na základě kritické analýzy. V závěru jsou shrnuty poznatky práce a vybráno vhodné BI řešení pro malé a střední podniky.
Vedoucí práce: Ondřej Matuštík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses