Odbavování zákazníků v provozovně Mc Donald pomocí modelů hromadné obsluhy - Kánová, Eliška (2011)
Cílem bakalářské práce je analyzovat odbavování zákazníků v restauraci McDonalds v Mladé Boleslavi a pokusit se ho pomocí modelů hromadné obsluhy, programového systému STORM a modulu STOCHASTIKA optimalizovat. V teoretické části jsou charakterizovány modely hromadné obsluhy, naznačena jejich klasifikace a analýza. Konkrétní dva systémy jsou zde popsány - jednoduchý exponenciální model a exponenciální model s paralelní obsluhou, jsou zde také vysvětleny softwarové systémy pro optimalizaci. Popsány jsou i základní prvky systémů. Práce se věnuje též systému obsluhy v restauracích McDonalds. V praktické části je konkrétně popsán systém obsluhy ve třech rozdílných úsecích restaurace - přímá obsluha, McCafé, McDrive. V závěru je zde naznačen možný způsob optimalizace tohoto systému resp. jeho jednotlivých částí.