Mobilní internet v ČR a ve světě - Výborný, Vojtěch (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá mobilním internetem v České republice a ve světě. První část práce se zabývá vývojem mobilního internetu v České republice od počátku až po současnost. Následující část je zaměřena na analýzu českého trhu poskytovatelů mobilního internetu a jednotlivé technologie, které jsou zde používané. V návaznosti na tuto část jsou zanalyzovány největší společnosti, které poskytují ve Spojených státech mobilní internet. Další část je zaměřena na nastínění předpokládaného vývoje mobilních technologií. Tato predikce je založena na analýzách a vlastních názorech. V poslední části je analýza veškerých trhů, ve kterých působí společnost T-Mobile.