Zhodnocení úspěšnosti vybraných metod fundamentální analýzy na ruských akciích - Mizera, Petr; Musílek, Petr, 1965-; Havlíček, David, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce je zaměřena na testování úspěšnosti vybraných metod fundamentální analýzy na vzorku ruských akciových titulů. Úvodní část je věnována stručné charakteristice přístupů zabývajících se pohyby kurzů akciových instrumentů. Druhá kapitola vysvětluje podstatu fundamentální analýzy s důrazem na některé modely, které slouží ke stanovení vnitřní hodnoty akcie, a jejich potřebné vstupní veličiny. Následuje popis vývoje ruského akciového trhu v uplynulých dvou desetiletích. V poslední kapitole jsou akcie devíti ruských společností ohodnoceny ke konci roku 2007 pomocí modelu DCF equity a dividendových diskontních modelů. Úspěšnost provedené analýzy je poté hodnocena porovnáním výnosnosti konkrétní akcie s výnosností tržního portfolia reprezentovaného indexem MICEX v časovém horizontu tří let.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses