Přístup růstového investování do akcií malých splolečností - Rada, Hynek; Musílek, Petr, 1965-; Havlíček, David, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato práce se zaměřuje na identifikaci ukazatelů finanční analýzy u malých společností, které by měly investorům pomoci při prvotním výběru akcií z pohledu růstového investování. Rozebírané ukazatele jsou z oblasti kapitálového trhu, rentability, zadluženosti a likvidity. Výsledné hodnoty ukazatelů jsou interpretovány z pohledu možné strategie společnosti, čímž umožňují lepší pohled na danou společnost a identifikaci jejích silných stránek a slabin. V práci jsou obsaženy základní teoretické poznatky o růstovém investování a specifikách malých společností. Jsou zde uvedeny i výsledky starších empirických studií, zabývajících se komparací hodnotového a růstového investování a náhled na růstové investování dle Jima Slatera. V praktické části bylo k výše uvedené analýze využito 14 historicky výrazně nadprůměrně rostoucích společností z burzy NASDAQ, u nichž se vývoj sledoval za 5 let, z nichž konec 3. roku byl počátkem nadprůměrného růstu.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses