Závazky v účetní závěrce (české účetní předpisy vs. IFRS) - Tomášek, Jakub (2022)
Hlavním cílem bakalářské práce je popsat panující rozdíly mezi českou účetní legislativou a IFRS v problematice závazků. Práce je velmi popisná, přičemž se zabývá vymezením a oceňováním závazku, dluhu, finančního nástroje i nefinančního nástroje. Závazky jsou uspořádány do skupin obchodních vztahů, zaměstnaneckých benefitů, financování společnosti, zúčtování se státem a rezerv za účelem dopadu do rozvahy neboli výkazu o finanční situaci. V poslední části se zobrazují podobnosti a rozdíly na vzorových příkladech.