Závazky v účetní závěrce (české účetní předpisy vs. IFRS) - Tomášek, Jakub; Vašek, Libor, 1978-; Kučera, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Hlavním cílem bakalářské práce je popsat panující rozdíly mezi českou účetní legislativou a IFRS v problematice závazků. Práce je velmi popisná, přičemž se zabývá vymezením a oceňováním závazku, dluhu, finančního nástroje i nefinančního nástroje. Závazky jsou uspořádány do skupin obchodních vztahů, zaměstnaneckých benefitů, financování společnosti, zúčtování se státem a rezerv za účelem dopadu do rozvahy neboli výkazu o finanční situaci. V poslední části se zobrazují podobnosti a rozdíly na vzorových příkladech.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses