Tvorba klasifikačního modelu akcií podle vývoje fundamentálních ukazatelů - Bláha, Tomáš; Veselá, Jitka; Mazáček, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce se zabývá klasifikací akcií veřejně obchodovaných společností kótovaných na akciovém trhu do čtyř výkonnostních tříd na základě vybraných fundamentálních ukazatelů. V práci jsou popsány jednotlivé kroky tvorby klasifikačního modelu. Z hlediska jednotlivých kroků tvorby modelu je v práci nejprve rozebrána fundamentální analýza. Pro jednotlivé výkonnostní třídy akcií jsou v práci zkoumány trendy vybraných fundamentálních ukazatelů s následným zkoumáním vztahů mezi nimi samotnými. V závěru práce je vytvořen klasifikační rozhodovací strom a klasifikační náhodný les pro klasifikaci akcií do výkonnostních tříd na základě vybraných ukazatelů fundamentální analýzy s následným vyhodnocením obou modelů.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses