Přeshraniční spolupráce České republiky a Svobodného státu Sasko a její význam pro rozvoj industriální turistiky v hornické oblasti Krušnohoří - Polcarová, Petra; Kouřilová, Jana, 1960-; Macháček, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce se zabývá tématem přeshraniční spolupráce a jejím přínosem pro rozvoj cestovního ruchu. Cílem této práce je zhodnocení významu projektů přeshraniční spolupráce pro rozvoj industriálního cestovního ruchu v Hornickém regionu Krušnohoří. Z analýzy 5 vybraných přeshraničních projektů vyplývá, že jejich realizace přispěla k obnově a větší ochraně montánních památek v Krušnohoří. Akce uskutečněné během realizace projektů přispěly k propagaci Hornické kulturní krajiny Krušnohoří a k jejímu zápisu na seznam světového dědictví UNESCO v roce 2019. Celkový dopad na návštěvnost tohoto regionu nelze zcela hodnotit, z důvodu zásahu pandemie Covid-19, která ovlivnila realizaci a dopad většiny analyzovaných projektů. Z uskutečněných rozhovorů však vyplývá, že již šestým rokem je pozorovatelný trend v nárůstu návštěvnosti.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses