Fundamentální ocenění BTC - Greguš, Rastislav; Stádník, Bohumil; Vyletelka, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá oceňováním Bitcoinu, a to především v souladu s fundamentálním oceňováním. V první části se práce obecně zabývá základním oceněním měnových párů z hlediska teorie parity kupní síly, úrokových sazeb nebo měnové politiky centrálních bank. Druhá část práce je věnována právě Bitcoinu, jeho historii, aktuálnímu postavení na trhu či jeho silným a slabým stránkám. Na konci druhé kapitoly jsou ve zkratce popsáni asi největší konkurenti Bitcoinu a jejich možná konkurenční výhoda oproti současně největší kryptoměně. V poslední třetí části se podíváme na to, proč zatím nelze přistupovat k oceňování Bitcoinu tradičními teoriemi měnového kurzu, na jeho aktuální tržní stav a pokrok. Důležitou součástí bude právě fundamentální ocenění a analýza samotné ceny.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses