Účetní a rozpočtové aspekty závěrečných účtů územně samosprávných celků - Bartoš, Alexej (2022)
Tato bakalářská práce je zaměřena na účetní a rozpočtové výkaznictví územně samosprávných celků. Obsahem teoretické části práce je vymezení územně samosprávných celků v rámci veřejného sektoru a požadavků na účetní a rozpočtové výkaznictví spojené s jejich hospodařením. Na teoretickou část navazuje analýza závěrečného účtu vybraného územně samosprávného celku, jejímž cílem je prověřit vypovídací schopnost výkazu pro běžné externí uživatele.