Plánování zisku na základě analýzy odchylek od stanoveného standardu - Dušková, Michaela (2022)
Cílem této bakalářské práce je sestavit plán ziskovosti ve výrobní společnosti na následující období na základě analýzy odchylek od stanoveného standardu. Dále zanalyzovat faktory ovlivňující vývoj zisku a navrhnout případná doporučení pro analyzovaný podnik, která by bylo možné implementovat a efektivně využít při sestavování plánu ziskovosti na následující období. Teoretická část je shrnutím z nejdůležitějších poznatků z oblasti metody standardních nákladů a analýzy odchylek. Nabyté poznatky společně s informacemi z interních dokumentů společnosti jsou využity v praktické části a aplikovány na stanovení výsledného standardu a k následné analýze odchylek, jejichž výsledkem je plán ziskovosti.