Využití elektronických platebních prostředků v ČR a jejich porovnání se světem - Dao, Ha Mi (2022)
Bakalářská práce pojednává o současných možnostech využití elektronických platebních prostředků na území České republiky v porovnání se světem. Stěžejním cílem práce je provedení analýzy spotřebitelských preferencí v této oblasti. Zkoumána je především míra využití jednotlivých instrumentů. Teoretická část zahrnuje vysvětlení klíčových pojmů a další poznatky z odborných článků a literatury týkající se dané problematice. Na základě těchto informací je sestaven dotazník, prostřednictvím něhož je proveden průzkum v praktické části. K naplnění hlavního cíle bakalářské práce vede vyhodnocení dotazníkového šetření, které je založeno na komparaci získaných a očekávaných výsledků a následné analýze souvislostí mezi zaznamenanými odpověďmi. Po dokončení výzkumné činnosti se práce zabývá porovnáním českého a zahraničního trhu elektronických platebních prostředků. Zároveň poukazuje na změny ve využití některých bankovních produktů způsobené válečným konfliktem. V závěru se práce zaobírá aktuálními trendy a dalšími možnými směry vývoje v bankovní sféře.