Analytické testování v auditu a jeho metody - Sedláčková, Karolína (2022)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analytické testování v auditu a jeho metody, které provádí auditor při své činnosti. Hlavním cílem této práce je seznámit čtenáře s analytickými postupy, a to především s analytickými testy věcné správnosti. Práce vymezuje auditorskou legislativu a orgány dohlížející na auditorskou profesi v České republice, ale i mezinárodní standardy auditu, které se snaží o globální sjednocení auditorské profese a činnosti. Tato diplomová práce také poskytuje informace o auditorských postupech a o jednotlivých fázích auditu, které nesmí auditor opomenout. Obsahem auditorských postupů je počáteční vyhodnocení rizik klienta, následné plánovaní a provedení auditu nejen za pomoci analytických testů, poté závěr auditu a vydání auditorské zprávy. V aplikační části autorka práce představuje analytické testy na konkrétních příkladech a v různých variacích.