Menové deriváty a oceňovanie menových opcií - Babišík, Matej; Málek, Jiří, 1953-; Panoš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalárska práca sa venuje charakteristikám, využitiu menových derivátov a oceneniu menových opcií. Prvá časť práce uvádza čitateľa do prostredia devízového trhu, je tu spomenutá analýza menového kurzu a kurzové riziko. V druhej časti sú popísané všeobecné charakteristiky finančných derivátov, po čom nasleduje popis jednotlivých menových derivátov. V závere práce je uvedený príklad ocenenia menovej opcie. Pri analýze menových derivátov som sa sústredil na ich použitie pre zaistení menových rizík a špekuláciu. Práca vychádza prevažne z tuzemských a zahraničných knižných publikácií. Takisto sú tu použité štatistiky z reálneho prostredia menového trhu a internetové informačné zdroje. Táto bakalárska práca dokazuje praktické využitie menových derivátov pre zaistenie menového rizika, čím je možné predísť stratám z nepriaznivého vývoja na devízovom trhu. Zároveň táto práca dokazuje využitie menových derivátov pri špekulácií a možnom výnose z obchodovania.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses