Rozpočet v řízení podniku - Kuncová, Anna; Knorová, Kateřina; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení potřeby rozpočtů při řízení podniku v současné době a jejich případné nahrazení moderními systémy rozpočtování. Teoretická část je zaměřena na problematiku rozpočtů. Zabývá se funkcemi, výhodami a nevýhodami rozpočtů. Klade se důraz na kritiku tradičních rozpočtů, důvody vzniku alternativních metod rozpočtování a jejich charakteristiku. Získané poznatky jsou aplikovány v praktické části, ve které se zabývám zanalyzováním skutečné praxe v českých podnicích v oblasti rozpočetnictví. Prostřednictvím dotazníkového šetření zkoumám důležitost rozpočtů pro středně velké společnosti zabývající se strojní výrobou. Výzkum prokázal důležitost rozpočtů pří řízení podniku i v současné době. Dílčí závěry dotazníkového šetření jsou v práci uvedeny a vyhodnoceny.
Vedoucí práce: Kateřina Knorová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses