Komparace finančního zdraví bankovních trhů České republiky a Ruské federace - Degtiar, Olga; Radová, Jarmila; Vacek, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem této bakalářské práce je komparace bankovních trhů České republiky a Ruské federace z pohledu jejich finančního zdraví za poslední zveřejněná období 2016–2020. První kapitola práce je zaměřena na představení trhů a jejich současnou situaci, hlavně v důsledku přežití COVID-19 krize. Další část uvádí základní metodiku finanční analýzy v podobě postupu jejího provádění a hlavních ukazatelů, které jsou primárně orientovány na analýzu bankovních institucí. Stěžejní je třetí kapitola práce, ve které se provádí na základě shromážděných dat samotný finanční rozbor každé skutečnosti, která měla významný vliv na vývoj obou bankovních trhů, a vzájemná komparace dosažených výsledků. Jako dodatek je uváděn přehled současné situace banky Sberbank CZ, a.s. z pohledu důležitosti kontroly a řízení základních ukazatelů. Závěr celé práce tvoří shrnutí výsledků a úsudků o finančním zdraví bankovních trhů, ke kterým se dospělo v průběhu analýzy.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses