Účetní aspekty hospodaření Mateřské školy Volary - Stejkozová, Marie (2022)
Bakalářská práce je věnována hospodaření mateřské školy. Vymezuje její postavení v rámci veřejného sektoru a České republiky. Zabývá se jejími zdroji financování, právní úpravou, požadavky na výkaznictví a ostatními specifiky. V praktické části je provedena analýza hospodaření Mateřské školy Volary, která zhodnocuje sestavování a dodržování rozpočtů, její soběstačnost a schopnost hradit své závazky. V závěru je potvrzeno efektivní hospodaření Mateřské školy Volary.