Kalkulace a analýza ziskovosti výkonů v konkrétním podniku - Štětina, Martin; Křehnáčová, Aneta; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce se soustředí na tvorbu kalkulace a analýzu ziskovosti vybraného výkonu v konkrétní společnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje popis a charakteristiku nákladů, kalkulací a analýzy ziskovosti výkonů. V praktické části je představena vybraná společnost a současná kalkulace ve společnosti. Následně je, na základě zjištěných nedostatků, navržena optimalizovaná podoba kalkulace. Na závěr je představena analýza ziskovosti u zkoumaného výkonu a navrženy možnosti optimalizace nákladů společnosti.
Vedoucí práce: Aneta Křehnáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses