Pohledávky a jejich projev v účetnictví - Šolc, Ladislav; Randáková, Monika, 1966-; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Hlavním cílem této bakalářské práce je vymezit specifika pohledávek, popsat jejich projev v účetnictví a účetních výkazech. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku pohledávky, její vznik, způsoby oceňování a členění podle jednotlivých kritérií. Pozornost se věnuje účetní závěrce, popisuje projev pohledávek v účetních výkazech, podrobně definuje oddíly rozvahy, ve kterých se vykazují jednotlivé druhy pohledávek. Praktická část analyzuje projev a významnost pohledávek v účetních závěrkách deseti vybraných firem ze stejného odvětví. Získaná účetní data jsou analyzována pomocí dílčích výpočtů, následně je provedeno zhodnocení zjištěného stavu.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses