Specifika účetního výkaznictví rezerv dle českých účetních předpisů a dle IFRS - Postřihač, Tomáš (2022)
Cílem této bakalářské práce je vymezit vykazování rezerv dle českých účetních předpisů (ČÚS) a dle Mezinárodních standardů (IFRS) a následně porovnat jejich rozdíly mezi sebou. Dále komparace jednotlivých případů vedoucích k tvorbě rezerv, které se vykazují dle IFRS a v českých předpisech nikoli, či naopak anebo případné srovnání obou přístupů u konkrétních typů. Závěrem teoretická část specifikuje rezervy z daňového pohledu, včetně odložené daně. V praktické části, která se zabývá analýzou účetních závěrek, je účelem rozpoznat, v jakém přístupu (ČÚS či IFRS) se rezervy vykazují více a zda na to má vliv právě zvolený účetní přístup.