Analýzu odchylek ve vývoji zisku - Vašová, Andrea (2022)
Obsahem této bakalářské práce jsou analýzy odchylek ve vývoji zisku, a proto bylo naším hlavním cílem s těmito odchylkami pracovat nejen v teoretické, ale i praktické sféře, kde jsou dané poznatky prokázané na konkrétním podniku. V rámci teoretické části se proto logicky nejprve věnujeme zisku jako takovému. Dále se zaměříme na faktory ovlivňující jeho změny, které jsou charakterizovány použitím lineárního modelu vývoje zisku na homogenní produkci. Nakonec se zabýváme obecným procesem zjišťování odchylek a jejich následnou analýzou. V praktické části prokazujeme dovednosti o analýze odchylek ve vývoji zisku na konkrétním podniku, kterým je Autoškola SOŠTaAP. Na závěr se věnujeme možným příčinám vzniku všech odchylek, kterým následuje návrh na zlepšení.