Distribuce finančních služeb - Slavíková, Tereza (2022)
Bakalářská práce se zabývá distribucí finančních služeb. Cílem této práce je nejdříve v teoretické části vysvětlit pojmy finanční služby a distribuce a dále představit jednotlivé zprostředkovatele finančních služeb. Druhá kapitola teoretické části se zabývá vymezením regulace finančního trhu včetně zkoušek odborné způsobilosti, ochrany spotřebitele na finančním trhu a regulaci proti výnosům z trestné činnosti. Empirická část se skládá ze dvou sekcí. První sekce se zaměřuje na analýzu povědomí respondentů o finančních službách, jejich distribuci a regulaci pomocí dotazníkového šetření. Výsledky byly zpracovány do přehledných grafů. Druhá část má za úkol představit práci pojišťovacího makléře pomocí rozhovoru.