Hodnotenie efektívnosti investičného projektu - Pastuchová, Barbara; Staňková, Anna, 1951-; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Obsahom tejto diplomovej práce je komplexné zhodnotenie efektívnosti vybraných investičných projektov podniku, ktorý vyrába klimatizácie do automobilov, ich porovnanie a ďalej taktiež zhodnotenie rizika z nich vyplývajúce. Cieľom je zvoliť efektívnejší z dvoch projektov použitím čistej súčasnej hodnoty, vnútorného výnosového percenta a doby návratnosti, a zároveň menej rizikového projektu s využitím rozptylu, smerodajnej odchýlky a variačného koeficientu. Vybraný investičný projekt je ďalej analyzovaný využitím citlivostnej analýzy na najcitlivejší faktor vstupujúci do výpočtu čistého zisku projektu. Posledným bodom je určenie kritickej hodnoty ceny a objemu výroby tohoto projektu z pohľadu bodu zvratu.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses