Insurtech - Freibergová, Adéla; Ducháčková, Eva, 1958-; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Ve své diplomové práci se zabývám tématem Insurtech. Tato oblast zahrnuje technologie a inovace v pojišťovnictví. Insurtech společnosti rovněž na trh přinášejí nové modely pojištění. Tradiční pojišťovnictví se nevyznačuje velkou mírou digitalizace a automatizace. Tuto skutečnost chtějí změnit právě Insurtech společnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V té teoretické se zabývám jednotlivými inovacemi, popisuji jejich využití a přínos pro oblast pojišťovnictví. Popisuji například umělou inteligenci, Big Data, Internet věcí nebo nové modely pojištění. V praktické části analyzuji konkrétní Insurtech technologie, inovace a společnosti, které lze najít na českém trhu. Součástí je i shrnutí nejvíce využívaných technologií, stejně tak těch, které zatím na českém trhu nejsou tak časté. Cílem mé práce je charakterizovat Insurtech technologie a zaměřit se na jejich praktické využití v oblasti pojišťovnictví. Dalším cílem je zhodnotit současnou situaci v Insurtech oblasti v rámci českého pojišťovacího trhu.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses