Účetní a daňové dopady mimořádných událostí - Zemanová, Jana; Müllerová, Libuše, 1945-; Tylšar, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Hlavním cílem této diplomové práce je popis účetních a daňových dopadů mimořádných událostí, konkrétně pandemie COVID-19. Teoretická část práce se nejprve zabývá uvedením ekonomických souvislostí. Následně popisuje účetní dopady pandemie, jako je předpoklad trvání účetní jednotky, oceňování majetku a závazků, oblast pohledávek a účetních rezerv, dále události po rozvahovém dni a také účetní řešení vládních dotací, inventur a účetní závěrky. Z daňového hlediska se práce věnuje daňové ztrátě, problematice daně z přidané hodnoty a dalším daňovým souvislostem. Praktická část se zabývá analýzou dopadů pandemie na vybrané mikro účetní jednotky v odvětvích s různou mírou zasažení. Práce potvrdila, že nejvíce zasaženou společností byla cestovní agentura. Naopak z vybraných společností pandemie nejméně zasáhla prodejce náhradních dílů pro automobily.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses