Oceňování majetkových cenných papírů podle IFRS a českých účetních předpisů - Psalmanová, Veronika (2022)
Tato bakalářská práce se zpočátku věnuje cenným papírům v širším kontextu. Následně již rozebírá konkrétně majetkové cenné papíry se zaměřením na účetnictví, vykazování a oceňování. Problematika je rozebírána z pohledu českých účetních předpisů a z pohledu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Pozornost je věnována i rozdílům mezi oběma legislativami. Postupy účtování majetkových cenných papírů jsou znázorněny příklady, a rovněž tak i způsoby jejich přecenění k rozvahovému dni.