Oceňování majetkových cenných papírů podle IFRS a českých účetních předpisů - Psalmanová, Veronika; Vašek, Libor, 1978-; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zpočátku věnuje cenným papírům v širším kontextu. Následně již rozebírá konkrétně majetkové cenné papíry se zaměřením na účetnictví, vykazování a oceňování. Problematika je rozebírána z pohledu českých účetních předpisů a z pohledu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Pozornost je věnována i rozdílům mezi oběma legislativami. Postupy účtování majetkových cenných papírů jsou znázorněny příklady, a rovněž tak i způsoby jejich přecenění k rozvahovému dni.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses