Mzdové účetnictví a jeho organizace u podnikatelského subjektu - Kabzanová, Tatiana; Müllerová, Libuše, 1945-; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Hlavním cílem diplomové práce je zobrazit přehledný pohled na problematiku mezd, objasnit zákony a předpisy týkající se problematiky mzdového účetnictví, a následně na konkrétních příkladech znázornit mzdový systém České republiky v praxi. Tato práce je rozdělená do dvou částí, na teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy mzdové problematiky, které se týkají hlavně pracovněprávních vztahů, odměňování práce, veřejného zdravotního pojištění, sociálního zabezpečení a daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti. V praktické části diplomové práce je nejprve představena fiktivní společnost ABC.com s.r.o., její organizační struktura, pracovní podmínky a následně jsou uvedeny modelové příklady na výpočet mezd jednotlivých zaměstnanců společnosti.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses