Finanční a strategická analýza včetně finančnho plánu vybraného podniku - Adélka, a.s. - Zikmundová, Tereza (2022)
Hlavním cílem této diplomové práce je vypracování finanční a strategické analýzy společnosti Adélka a.s. za roky 2017 až 2020 a sestavení finančního plánu. Práce je rozdělena do tří částí, přičemž první, metodická část, se zabývá teoretickým vymezením základních principů, metod a nástrojů finanční analýzy, strategické analýzy a finančního plánu. Druhá část se věnuje představení vybrané společnosti Adélka a.s. a jejích největších konkurentů v odvětví. Ve třetí, praktické části, jsou veškeré nástroje aplikovány na skutečná data zvolené firmy i jejích konkurentů, přičemž výsledky analýzy jsou následně interpretovány a vzájemně porovnány. Třetí část také obsahuje finanční plán sestavený pro následující období. Závěr zahrnuje souhrnné zhodnocení výsledků vybrané společnosti včetně možných návrhů na zlepšení.