Finanční a strategická analýza včetně finančnho plánu vybraného podniku - Adélka, a.s. - Zikmundová, Tereza; Staňková, Anna, 1951-; Wickova, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Hlavním cílem této diplomové práce je vypracování finanční a strategické analýzy společnosti Adélka a.s. za roky 2017 až 2020 a sestavení finančního plánu. Práce je rozdělena do tří částí, přičemž první, metodická část, se zabývá teoretickým vymezením základních principů, metod a nástrojů finanční analýzy, strategické analýzy a finančního plánu. Druhá část se věnuje představení vybrané společnosti Adélka a.s. a jejích největších konkurentů v odvětví. Ve třetí, praktické části, jsou veškeré nástroje aplikovány na skutečná data zvolené firmy i jejích konkurentů, přičemž výsledky analýzy jsou následně interpretovány a vzájemně porovnány. Třetí část také obsahuje finanční plán sestavený pro následující období. Závěr zahrnuje souhrnné zhodnocení výsledků vybrané společnosti včetně možných návrhů na zlepšení.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses