Kalkulace a analýza ziskovosti výkonů na příkladu společnosti zabývající se zakázkovou výrobou - Trnková, Renáta (2022)
Předmětem této bakalářské práce je analýza a optimalizace kalkulací konkrétní společnosti zabývající se zakázkovou výrobou a následná analýza ziskovosti výkonů. Práce obsahuje dvě části. Teoretická část je věnována charakteristice nákladů, kalkulací a ziskovosti. V úvodu praktické části je představena společnost, následně je popsán její dosavadní způsob sestavování kalkulací a analyzovány nedostatky na příkladu společností poskytnutých kalkulací. Výstupem této práce je návrh optimalizovaného kalkulačního vzorce, následná aplikace získaných dat a analýza ziskovosti jednotlivých výkonů.