Kalkulace a analýza ziskovosti výkonů na příkladu společnosti zabývající se zakázkovou výrobou - Trnková, Renáta; Křehnáčová, Aneta; Petera, Petr, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Předmětem této bakalářské práce je analýza a optimalizace kalkulací konkrétní společnosti zabývající se zakázkovou výrobou a následná analýza ziskovosti výkonů. Práce obsahuje dvě části. Teoretická část je věnována charakteristice nákladů, kalkulací a ziskovosti. V úvodu praktické části je představena společnost, následně je popsán její dosavadní způsob sestavování kalkulací a analyzovány nedostatky na příkladu společností poskytnutých kalkulací. Výstupem této práce je návrh optimalizovaného kalkulačního vzorce, následná aplikace získaných dat a analýza ziskovosti jednotlivých výkonů.
Vedoucí práce: Aneta Křehnáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses