Finančný dopad COVID 19 na vybranú účtovnú jednotku v gastro priemysle - Šišmičová, Monika; Staňková, Veronika; Baganich, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cieľom tejto bakalárskej práce je pomocou vykonanej finančnej analýzy preskúmať finančnú situáciu v účtovnej jednotke, ktorá má v prevádzke podnik, zameraný v gastro priemysle s predmetom činnosti pohostinstvo. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. V teoretickej časti sa práca zaoberá popisom finančnej analýzy a jednotlivých ukazovateľov. Súčasťou teoretickej časti je aj prehľad opatrení v ČR, ako aj situácia v gastro priemysle a formy pomoci poskytnuté vládou ČR. V praktickej časti je prevedená finančná analýza, ktorá kladie dôraz práve na rok 2020, kedy sú najvýraznejšie položky porovnané pomocou mesačných výkazov s rokom 2019. Súčasťou práce je aj SWOT analýza, orientovaná výrazne na dopad pandémie COVID-19 na podnik. V závere sú zhrnuté výsledky, dosiahnuté pomocou finančnej analýzy a celkový dopad pandémie na účtovnú jednotku.
Vedoucí práce: Veronika Staňková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses