Výběr vhodného účetního softwaru pro účely vedení externího účetnictví - Průšová, Michaela (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá postupem při výběru účetního softwaru pro účely externího účetnictví na základě stanovených kritérií a požadavků. Teoretická část popisuje postupný vývoj zaznamenávání účetnictví, vliv informačních technologií na vedení účetnictví a s ním spojená rizika. Dále práce charakterizuje kritéria, která je potřeba brát v úvahu při výběru vhodného účetního softwaru. Nedílnou částí této práce je charakteristika vybraných účetních softwarů. Praktická část obsahuje podrobné porovnání účetních softwarů vybraných na základě průzkumu trhu a následného vybrání účetního programů na základě stanovených kritérií.