Návrh projektu Evropské univerzitní šermířské ligy - Šámalová, Anna (2022)
Cílem závěrečné práce je připravit podklady pro založení Evropské univerzitní šermířské asociace, která bude zaštiťovat pořádání pravidelných soutěží Evropské univerzitní šermířské ligy. Zprostředkujícím cílem bude kontaktování evropských univerzit pro účely zapojení do projektu a vytvoření mapy evropských univerzit, kde je vyučován šerm. Propojení naleznou sportovci právě v kulturně-sociálním aspektu projektu, kde bude docházet ke sbližování kultur států Evropy, a to v rámci vzdělávání na seminářích projektu a sportovního principu fair play uplatňovanému při samotných zápasech.