Značka, vizuální identita a jejich změna ve sportovním prostředí - Ondrůj, Petr; Kočí, Kateřina; Havlíček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Český svaz ledního hokeje (Český hokej), Česká basketbalová federace (CZ.BASKETBALL), Český badmintonový svaz (Czech Badminton), Česká asociace squashe (Český squash), Česká triatlonová asociace a Česká asociace skateboardingu (CZECH SKATEBOARDING). Všechny tyto sportovní organizace (a řada dalších) prošly v uplynulých letech změnou vizuální identity. Některé z nich dokonce včetně nového loga a názvu. Proč a jak k těmto změnám sportovní subjekty přistupují? Závěrečná práce popisuje, co je to značka a čím je tvořena. Speciální pozornost je věnována vizuální identitě a její změně. Cílem závěrečné práce je popsat, na čem úspěšné značky stojí, jak se budují a jakým způsobem probíhá proces jejich změny, tzv. rebranding a proč se k němu uchylují. Vychází přitom z analýzy současných trendů, pečlivého výběru literatury a především rozhovorů s představiteli českých sportovních organizací, které rebrandingem prošly.
Vedoucí práce: Kateřina Kočí
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MPA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet