Propagace rychlostní kanoistiky : marketingový mix - Zetek, Jana (2022)
Cílem práce je na základě analýzy a komparace starých médií a nových médií stanovit optimální marketingový mix k propagaci rychlostní kanoistiky. Sport je celospolečenský fenomén, který by nemohl být tak silný nebýt médií. Sport a média jsou v silném vzájemném vztahu, který je tvořen zejména ekonomickou provázaností. V první kapitole práce zkoumá vliv médií na sport jako takový. Následně je pohled rozdělen na tradiční a digitální média a s nimi spojený marketing. V rámci tradičního marketingu je analyzováno fungování obchodu s vysílacími právy pro mezinárodní kanoistické akce s ohledem na aspekty, které nejvíce ovlivňují vizibilitu sportu. Z hlediska digitálního marketingu je zkoumáno fungování sociálních sítí a jejich význam z hlediska sportovní propagace. Závěrem byl vytvořen marketingový mix při využití optimální kombinace tradičního a digitálního marketingu, který povede ke zvýšení vizibility rychlostní kanoistiky a její propagaci.