Dobrovolnictví na sportovních akcích - Tvrdík, Jiří (2022)
Tato závěrečná práce řeší způsoby odměňování dobrovolníků a jejich motivaci v rámci Olympijských festivalů. Cílem práce bylo zjistit, jaké jsou možnosti odměny pro dobrovolníky a jakou motivaci mají jedinci se akcí zúčastnit. Vyhodnocení probíhalo na základě rozhovorů se zástupci jednotlivých organizačních výborů a za pomoci vyhodnocení dotazníku Olympic Volunteer Motivation Scale u 370 respondentů. V závěru jsou uvedeny argumenty, kdy je vhodné dané způsoby odměňování použít.